Kövessen minket Facebookon!

Pályázati Összefoglaló

Szabályok és viselkedés

HÁZIREND

1. Minden Klubtag és Vendég a játék előtt kötelezően a recepción bejelentkezik. Klubtagok és vendég golfozók is minden játéknál green fee kártyát kapnak.
2. Helyezzen vissza minden kiütött gyepdarabot (divot), javítsa ki a green-eken keletkezett labdanyomokat (pitchmark), gereblyézze el a homokakadályban keletkezett labda- és lábnyomokat, és a gereblyét használat után tegye vissza a helyére.
3. Kézikocsival (trolley) és golfkocsival tilos a bunker és a green között áthaladni.
4. Szigorúan tilos a fémszegecses cipő használata
5. Driving range labdák használata a Par 3-as pályán tilos.
6. A golfautók használata csak a személyzet kíséretében engedélyezett.
7. Öltözködési etikett: galléros póló, vászonnadrág. (Bermuda vagy hosszú)
8. Fenti szabályok megsértése szóbeli figyelmeztetéssel, játék lehetőség megtagadásával, vagy akár klubból való kizárással sújtható.


HELYI SZABÁLYOK
Érvényes: 2013. június 28-tól

1. A kék karóval vagy fehér festékkel/szalaggal körbefestett/jelölt területek felújítás alatti területnek (GUR) minősülnek. Ha a játékos labdája ilyen területen fekszik, vagy ha az zavarja a játékos beállását vagy szándékolt lendítésének területét, a játékos a 25-1 szabály értelmében kaphat könnyítést.
2. Minden olyan bunker, amely kék karóval van körbekerítve, felújítás alatti területnek és a játéktér részének számít. A labdát büntetés nélkül fel lehet emelni és a felújítás alatti terület szabályai szerint, a kék karós területen kívül lehet ejteni. (33-8/27-es döntés.)
3. A PAR 3-as pályán a távolságok a tee és a green között különböző színű zászlókkal/jelzésekkel vannak ellátva: Kék 200 m, Sárga 150 m, Piros 100 m
4. Távolságmérők használata engedélyezett. (a 14-3 szabályban leírt korlátozásokkal, Appendix IV 5. pontja)
5. A játék felfüggesztése esetén használatos jelzések: 1 hosszú kürtjel - a játék azonnali felfüggesztése, 3 kürtjel ismételve - a játék felfüggesztése, 2 rövid kürtjel ismételve - a játék folytatása
6. Vitás esetekben a Versenybizottság döntése végleges és kötelező érvényű.


ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

1. Jelen házirend és ÁSZF hatálya kiterjed mindenkire, aki a Golf Garden Club területére belép, behajt, ott bármilyen céllal és időpontban tartózkodik.
2. A belépők tudomásul veszik, hogy a golf sport adottságaiból és a terület gyakorló pálya jellegéből adódóan veszélyes területnek minősül. A területen mindenki saját felelősségére tartózkodhat és játszhat.
3. A gyakorlás során okozott sérülésekért, harmadik félnek okozott kárért, sérülésért a Golf Garden Club, illetve annak üzemeltetője felelősséget nem vállal.
4. A vendégek anyagi felelőséggel tartoznak az általuk használt eszközök épségéért.
5. A létesítmény területére állatot behozni tilos.
6. A pálya egész területén a Golf általánosan elfogadott etikett szabályai érvényesek, különösen a magatartásra ill. az öltözködésre vonatkozóan. (részletesen az etikett szabályzatban)
7. A Dring range-n (hosszú ütés gyakorló mezőn) valamint a putting green-en (gurító mezőn) csak az érvényes árak megfizetését követően, vagy a Prémium Club Tagsági Kártya felmutatását követően lehet játszani ill. gyakorolni.


A DRIVING RANGE (GYAKORLÓPÁLYA) SPECIÁLIS SZABÁLYAI

1. A területen csak golfozók, oktatók és az engedéllyel rendelkezok tartózkodhatnak. Az elütő területet 2 méternél közelebb megközelíteni vendégeknek – balesetvédelmi szempontból – szigorúan tilos.
2. Ütések és lendítések csak az egyértelmű irányba, a távolságjelzők irányába gyakorolhatók. Minden ütés, lendítés csak körültekintően, mások veszélyeztetése nélkül végezhető.
3. Az elüto helytol beljebb a pálya területére bemenni, valamint az elütött labdákat a fűről összeszedni, ill. azokat újra elütni szigorúan tilos és veszélyes.
4. Az üres labda kosarakat ill. kölcsönzött ütoket kérjük a kiadás helyére visszahozni.


A PUTTING GREEN (GURÍTÓ GREEN) SZABÁLYAI

1. A területen csak golfozók, oktatók és az engedéllyel rendelkezok tartózkodhatnak.
2. A területen kizárólag putter ütovel szabad gyakorolni, mind a chip, mind a pitch ütések gyakorlása tilos.
3. A putting green (gurító mező) kizárólag golfozáshoz megfelelő cipőben használható.


GOLF ETIKETT

A golf játék kulturált viselkedést, sportszerűséget valamint a játékostársak irányába mutatott figyelmességet, előzékenységet vár el a golfozótól.

Alapelvárás a sportosan elegáns öltözék:
- férfiak számára hosszú vagy térdig érő, övvel viselt szövetnadrág, valamint galléros póló vagy ing,
- a hölgyeknek ügyelniük kell, hogy sortjuk vagy szoknyájuk ne legyen túl rövid, ill. ne vegyenek fel mélyen dekoltált felsőrészt.


VISELKEDÉS

- ütéseink előtt legyünk körültekintőek, ne üssünk addig, amíg túl közel áll hozzánk valaki, amennyiben nem mi ütünk ne zavarjuk a lendítő játékost mozgással vagy beszéddel,
- kifejezetten tiltott és megengedhetetlen a hangoskodás, káromkodás, és a másik játékosra irányuló negatív véleménynyilvánítás,
- elvárás a pálya tisztelete, amelybe bele tartozik a pálya állapotának megóvása, a véletlenül okozott károk helyreállítása.


A Golf Club területén a golfozók kizárólag saját felelősségükre játszanak.